A hajdina tulajdonképpen egy gyógynövényként alkalmazott, ám gabonaként kezelt keserűfűféle növény magja. A középkor óta alapgabona: ismeri az ázsiai, az európai konyha (sőt, mi magyarok kimondottan ősi gabonánkként tartjuk számon), korunkban pedig az egyre gyakoribb lisztérzékenység miatt fedezik fel mind többen.
A hajdina csaknem zsírmentes, glutént nem tartalmaz. Ellenben remek E-vitamin forrás, és benne van a B-vitamin család csaknem minden tagja. Antioxidáns hatású flavonoidokat és különösen nagy mennyiségű rutint (P-vitamin) tartalmaz.
A hajdinát leggyakrabban a rizs alternatívájaként használják, de kiválóan használható köretként, levesbetétként.
Összetevők: 100% Hajdina
Felhasználási javaslat: Magyaros alapon, hagymával, kókuszzsír felhasználásával pirítsd meg, majd 2-szeres vízben 10-12 perc alatt főzd puhára.
Kiszerelés: 250g
Natur Tanya Hajdina. Rostban, tápanyagokban, rutinban gazdag növény. Gluténmentes, alacsony GI, 250g
Csak hívj a 06 52 249 499-es telefonszámon és kérdezz bátran, ha bármilyen információra van szükséged a JUDY szolgáltatásaival és termékeivel kapcsolatban. Szívesen segítek neked a megfelelő táplálékkiegészítő vagy edzőfelszerelés kiválasztásában.
Kérdések és válaszok Natur Tanya Hajdina. Rostban, tápanyagokban, rutinban gazdag növény. Gluténmentes, alacsony GI, 250g termékünkhöz:
Kezelhetjük az adataidat?
Alulírott, az "Elfogadom és küldöm" gomb megnyomásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással.