120 Hz-es kijelzővel és 66 wattos gyorstöltéssel debütált a Honor Play 5 Youth

120 Hz-es kijelzővel és 66 wattos gyorstöltéssel debütált a Honor Play 5 Youth

Közel sem kapott akkora rivaldafényt a májusban debütált Honor Play 5, mint mondjuk a Honor 50 vagy a Magic 3 modellek, pedig igencsak jól sikerült középkategóriás okostelefonról van szó.

A mobil most egy újabb testvért kapott, hasonlóan szemrevaló specifikációkkal, mint például a 120 Hz-es megjelenítő, a Dimensity 900 lapkakészlet vagy a 66 wattos gyorstöltést támogató akkumulátor. Ismerkedjünk meg röviden a Honor Play 5 Youth modellel!

A megjelenítő továbbra is a tartalomfogyasztásnak, a menet közbeni digitális életnek kedvez a maga 6,67 colos méretével. A panel egy 120 Hz-es, DCI-P3 lefedettségű IPS LCD megoldás, amelynek bal felső sarkában egy apró, kapszula kialakítású kivágás ad otthont az előlapi 16 megapixeles kamera számára. Egy sima kör alakú metszés is bőven elegendő lett volna, mivel se másodlagos érzékelő, se vaku nem csatlakozik ehhez a bizonyos szenzorhoz.

A Honor Play 5 Youth az erejét a bevezetőben már említett MediaTek Dimensity 900 chipsetből nyeri, amelyet 8 GB RAM-mal, valamint választásunktól függően 128 vagy 256 GB háttértárral egészített ki a gyártó. A belső tárhely egy 2 GB-os része arra is felhasználható, hogy virtuálisan bővítsük az operatív memóriát. Ami a szoftvert illeti Android 11 operációs rendszerre hegesztett Magic UI 4.2 interfészt kapunk, amelynek nem csupán ez a memóriabővítés trükk, de olyan teljesítményjavító optimalizációk is részét képezik, mint a GPU Turbo X.

A készülék hátoldalán a látszat ellenére mindössze két képrögzítő egység foglal helyet. Az elsődleges modul 64 megapixeles felbontással büszkélkedhet, és akkor még grátiszba kapunk egy 2 megapixeles mélységérzékelőt is. A kamera készlet részét képezi még a LED villanó, a negyedik elem pedig csak a szimmetria kedvéért van ott, valódi technikát nem tartalmaz.

A Honor Play 5 Youth burkolata alá egy 4300 mAh kapacitású akkumulátor került, amelyet USB-C csatlakozón keresztül tudunk táplálni, egy akár 66 wattos adapterrel is. A töltőfej ott lesz a készülék dobozában, a gyártó szerint a teljesen lemerült készüléket mindössze negyedóra leforgása alatt 50 százalék le tudjuk tölteni a segítségével.

A Honor Play 5 Youth kék és fekete árnyalatokban kerül forgalomba, a 8/128GB-os modell ára helyi pénzből átszámítva megközelítőleg 240 euró lesz, a 8/256 GB-os verzió pedig 270 eurónyi jüant kóstál majd. Az okostelefon forgalmazása már megkezdődött Kínában, ahol a Honor weboldalán keresztül szerezhetik be a saját példányukat az érdeklődők.

- techlabor.hu, Richárd -

Hozzászólások 120 Hz-es kijelzővel és 66 wattos gyorstöltéssel debütált a Honor Play 5 Youth cikkünkhöz:

Te lehetsz az első, aki kérdez, vagy hozzászól!