Apple iPhone SE 3 zsebtelefon a láthatáron

Apple iPhone SE 3 zsebtelefon a láthatáron

APPLE iPhone SE 3 zsebtelefon a láthatáron bukkant fel, és ez egyelő egy jövő évi megjelenéssel.

Az Apple a befogadás intenzitása szerint is gondosan felméri a piacot minden termékkörében. Az SE (2020) után a harmadik generációs SE modelljük megjelentetésének is kell legyen elegendő alapja.

Erős az a kör, amelyiknek a kis méret fontos, nem kell neki tepsifon. Azon belül is elég nagy az a halmaz is, amelyiket egy telefon esztétikumánál nem zavar az alul-felül ásító vastag fekete csík. Nem megy ki olyan gyorsan a divatból a fizikai  ’Home’ gomb sem.

Az Apple almát nem hosszában hanem keresztben elvágva erős rendezőelv az SE sorozat jó ára is. Ez csak annyit jelent, hogy jó az ára az Apple szekértáboron belül. Mert a várható 400 eurós árszintjén műszakilag jelentősen jobb telefonokat lehet ilyen árkategóriában megvenni, bár az mind androidos.

Az APPLE iPhone SE 3 zsebtelefon feltűnése a láthatáron ’női vonal’.

Olyan nőké, akik csak telefonálni és csevegni szeretnek, Messenger és Twitter beleértve. Nem akarnak villantani az asztalra kirakott drága ’Pro’ meg ’Max’ Apple csodamasinákkal, főleg nem félmilliós kütyükre akarják költeni a pénzüket. Hanem spórolnak a telefonon de azért az mégiscsak Apple legyen. Megcsinál mindent helyettük mert kombinál, figyelmeztet, javaslatokat tesz.

Az SE minderre eddig jó volt és most kap egy hátszelet.

Senki nem gondolta volna korábban, hogy egy ötéves dizájn (iPhone 8) kétséges szépsége ennyi ideig képes ragyogni. Az Apple nagymester lett az érintett telefon életciklusának a meghosszabbításában. A színválasztékban sem törekszenek babérokra.

Az idei legfrissebb, a 13-as Apple iPhone szívét ültetik át bele, az A15 bionikus vezérlő csip lesz benne. Tésztaszűrővel a fejükön szaladgáló fanatikus 5G ellenesek legnagyobb bosszúságára a csippel megkapja ezt a kommunikációs képességet is az APPLE iPhone SE 3. Lehet hogy ezt a nevet viszont nem kapja meg.

Csak ne üssön vissza a nagy adakozás az akkumulátor terén.

A limitált fizikai paraméterek miatt az energiaellátás nem az erőssége az SE szériának, összehangolt iOS ökoszisztéma és egyéb hangzatos lózung ide vagy oda.

Az új SoC előszeretettel vár nagyobb energiaellátást és az 5G sem annak kíméléséről híres.

Egyéb iránt egy telefon napi használhatóságát nézve a mAh érték önmagában már nem elég infó. Főleg, hogy az Apple ezt szisztematikusan nem közli. Egy akkumulátor névleges kapacitásának a mérőszáma milliamper órában kifejezve manapság amúgy sem elég az eligazodáshoz, mert a gyorstöltés elterjedésével a használhatóság rugalmassága ugrásszerűen megnőtt. Az SE gyorstöltése is már ½ óra alatt a teljes kapacitásnak a felét képes visszapumpálni az akkumulátorba. Egyazon nap ezt többször is el lehet követni komolyabb hátrányok nélkül.

Akkor miért is kell a nagy aksi méret? Fali konnektorra bárhol lelhetünk. Ilyen energiacsók egy jobb MÁV-Start vonaton is elérhető. Veresegyházról a Nyugatiba érkezve fél napra életre kelhet az éjszaka lemerült mobil.

- mobilnews.hu, Sándor Zsolt -

Hozzászólások Apple iPhone SE 3 zsebtelefon a láthatáron cikkünkhöz:

Te lehetsz az első, aki kérdez, vagy hozzászól!