Galaxy Tab S9 megjelent...

Galaxy Tab S9 megjelent...

Csordogálnak az infók a Galaxy Tab S9 termékcsaládról is…

Júniusig bezárólag a Galaxy tablet termékcsalád nem mutatott fel új terméket. Utoljára a Galaxy Tab S6 Lite került remakelésre, hiszen 2022-es változatként, egy processzor cserét alkalmazva frissítették fel a középkategória vonalát. Alapvetően ezzel nincs semmi bajunk, hiszen azáltal, hogy támogatja az S Pen-t; illetve kellően naprakész hardveresen és szoftveresen, simán a legár-értékbarátabb termékről tudok beszámolni, amit előbb vennék meg, mint mondjuk a Galaxy Tab S7 FE-t. A Samsung a jelek szerint, másfél éves ciklusban gondolkodik a flagship vonalnál, ugyanis a Galaxy Tab S8-szériát a Galaxy S22-k mellett leplezték le (2022 februárjában); míg a Galaxy Tab S7-eket a Galaxy Z Fold2-vel (2020 augusztusában).

Azt már egy ideje lehet tudni, hogy az egyik nagyobb újítás az ellenállóság fokozása lehet. Internetes pletykák szerint, megkaphatják a Galaxy S-szériára is jellemző IP68-as por- és vízvédelmet. Ezáltal a marketing csapatnak ott lesz az aduász a kezében, hiszen a legelső Galaxy Tab S-termékekként eladhatják, amelyek ilyen védelemmel lettek felruházva. És nyilván, mi halandók tudjuk, hogy a Galaxy Tab Active-készülékek már jó ideje büszkélkednek ilyesmivel, csak éppen nem a Galaxy Tab S-ek azok.

Az elmúlt nap Ahmed Qwaider twitteren követőtábora tudtára adott pár olyan specifikációs tényt, amit bátran megoszthattam volna jómagam is, hiszen már egy ideje tudni véltük, hogy sok változás nem tapasztalható az elődökhöz képest. (A második oldalon a forrás anyag.) Engem legalábbis az az információ cseppet sem lepett meg, miszerint a Galaxy Tab S9 alapmodellje ugyanúgy Dinamikus Amoled kijelzővel lesz felruházva, abból is a 2x-essel, ami a 120Hz-es képfrissítésre asszociálna a gyártónál. Már áprilisban Ross Young által megírtuk a szivárgást.

Akkumulátor méretnél se mutatkozik előre haladás, melynek egyszerű oka van. A készülék váza alá épített Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy lapka képes lesz a teljesítmény növelése mellett az akku időnek a hosszabbítására. Ahmed információi szerint, a képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasó kerülhet mind a három modellbe, azaz elhagyhatja a gyártó a bekapcsológomba integrált variációt, amivel abszolút semmi bajunk sincs; sőt, még hasznosabbnak is vélem.

További újdonságok között említhető meg a Dual SIM, mint lehetőség; hiszen táblagépekre egyáltalán nem jellemző az, hogy egyszerre két SIM-kártyát kezeljenek. Bár, saját életemet felmérve, sehogy se áll össze, mikor jönne jól ez a készség, de elviekben meglépik. Ahogy a hangszórók erősségének a fokozását is, ugyanis 25%-kal fog jobban szólni, mint az előd.

A változásokat nagyon kell keresni. Az első legszembetűnőbb, hogyha Ahmednek valóban igaza van, akkor az alapmodellnél kiveszik az ultraszéles hátlapi érzékelőt – amelyet csak a két nagyobb modell kaphat meg. A másik érdekesség, hogy Galaxy Tab S9 Ultra előlapjára két 12MP-es érzékelő kerülhet, amivel a jobb videózási élményt szeretnék eladni vélhetően.

A készülékek leleplezésére a június végén megrendezésre kerülő Unpacked esemény szolgáltathat helyszínt. Vélhetően bevezetési kampánnyal is készülni fognak.

- galaxyvilaga.hu, Ahmed Qwaider -

Hozzászólások Galaxy Tab S9 megjelent... cikkünkhöz:

Te lehetsz az első, aki kérdez, vagy hozzászól!